Montage van de antislipstrip

Een antislipstrip is een rubberen strip voorzien van ribbels aan de bovenzijde voor meer grip. De antislipstrips worden in het loopvlak van uw bestaande traptreden gemonteerd. De antislipstrip zorgt voor voldoende weerstand zodat u uw trap weer veilig op en af kunt. 

De antislipstrip monteren

Voor montage van de antisliptrip maakt u een keuze uit onze verschillende kleuren mogelijkheden. Onze monteur heeft alle 8 verschillende kleurkeuzes in voorraad en wil u graag adviseren bij het kiezen van de juiste kleur. Na het kiezen van de juiste kleur wordt het begin punt en eind punt van de antislipstrip bepaald en afgetekend op uw treden. Er wordt uiteraard rekening gehouden dat de antislipstrips mooi in een lijn lopen ten op zichte van de spil en boom van uw trap. Om de antislipstrip te kunnen plaatsen wordt er een sleuf in de bestaande traptreden gefreesd. Hiervoor maken wij maken gebruik van een freesmachine met goede stofafzuiging zodat de overlast van stof tot een minimum wordt beperkt. De antislipstrips worden op maat gemaakt en vervolgens zonder lijm of kit in de sleuven gemonteerd. Doordat de antislipstrip aan de zijkant ook geprofileerd is blijft deze goed zitten en wordt deze niet uit de trede gelopen. Mocht u in de toekomst uw trap opnieuw willen schilderen kunt u de antislipstrips makkelijk verwijderen en na het schilderwerk weer terug in de sleuven monteren.

 Zelf plaatsen antislipstrip

Hebt u twee rechterhanden? Dan kunt u de antislipstrip ook zelf plaatsen! U heeft een freesmachine met geleider nodig en de rest kunt u in onze webwinkel bestellen. Gaat u zelf de antislipstrips plaatsen? Lees dan eerst onderstaande tips. Kies in de webwinkel de juiste kleur van de antislipstrip.Meet hoeveel u nodig hebt voor uw antislip trap en bestel de benodigde hoeveelheid in de webwinkel. Frees de sleuven met de 8mm frees verkrijgbaar in de webwinkel. Knip de antislipstrip met een kleine overlengte op maat en druk deze vervolgens zonder lijm of kit in de sleuf. Doordat de antislipstrip ook aan de zijkant geprofileerd is blijft deze goed zitten.  Daarna kunt uw trap weer veilig op en af!

Wilt u de montage door een specialist overlaten? 

49b8d877ad42cd85cf53205067855244.jpg